A szín varázsa

Egy évekkel ezelőtti Fürge Ujjakban láttam egy kötött ruhát, ami akkor nagyon megtetszett. Valami miatt azonban soha nem sikerült rászánnom magam az elkészítésére. Talán attól féltem, hogy túlságosan sok időbe telne és megunnám :)
A színe viszont még később is nagyon tetszett, így igazán megörültem, mikor a kezembe akadt egy ugyanolyan színű fonal. Egyből beleszerettem, és már kerestem is valami egyszerű, de különleges mintát.
Kagylószerűt választottam, ami első olvasatra bonyolultnak tűnt, de mikor elkezdtem kötni, (ráadásul vékony kötőtűvel, hiszen a fonal is vékony volt) meglepően gyorsan haladtam vele.
A kardigán viszonylag hamar elkészült, de továbbra sem nagyon használtam. Most, hogy fotóztunk ehhez a bejegyzéshez, rájöttem, hogy nem kellene olyan mélyre tenni a szekrényben.
Sőt arra is rádöbbentem, hogy a "rózsaszínnek" van valami megmagyarázhatatlan varázsa: képes egyszerre vidámságot és eleganciát sugározni.
És még valami eszembe jutott e kardigán kapcsán: A vékony fonal is lehet " haladós", ha valami jó kis mintát találunk hozzá!

Anya

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörűű.Lehetne bővebben??Alapfokon tudok kötni.Vajon nekem menne-e.A télen szeretnék kötni horgolni.Kedvet kaptam Tőletek!!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Nyanyus!
    Nagyon örülünk a jelentkezésednek, és annak, hogy hasonló "érzéseid" vannak a kötés, horgolás iránt.A héten sajnos kicsit összezsúfolódott a munkám, így csak a hétvégén tudom előkeresni a minta pontos leírását, mivel fejből sajnos már nem megy:(Kérlek, küldj egy e-mailt a horgolaseskotes@gmail.com címre, és hétvégén küldöm a részletes leírást.Remélem kellemes elfoglaltság lesz számodra a kardigán elkészítése a hosszú téli estéken!
    Üdv:Anya

    VálaszTörlés