Rólunk

Kötöttél vagy horgoltál már valaha? Én a blog indításakor kezdtem. Célom, hogy bemutassam: ha nekem sikerült, Neked is fog! Persze ez se menne mentorok nélkül, de szerencsére itt van Anya és Mama, akik nem csak nekem, Neked is szívesen segítenek.

Tehát: Rólunk!


Leányka

Kis tapasztalat, nagy lelkesedés. Kezdőként inkább apróságokat készítek, horgolni jobban szeretek, mint kötni - magam sem tudom, miért. Fonal-szerelmem egy virággal kezdődött, aztán jött egy újabb és még egy és még egy... Ma már több apróság is kikerül a kezem alól, de néha hirtelen felindulásból nagyobb dolgokba is belevágok, és hatalmas örömmel hordom - akár jól sikerült, akár nem. Vezetem a blogot, leírom Nektek, hogy miket készítek épp, és azonnal megosztom Veletek a Facebook oldalunkon vagy a Pinteresten is, ha egy gyönyörűségre bukkanok! Elsősorban a kezdők barátja vagyok, aki szerint nem szégyen, ha el kell fejteni egy kevésbé jól sikerült mintát - sokkal inkább tapasztalatszerzés. Ha pedig egyszer csak szép lesz a végeredmény, annyira jó dolog hordani, vagy épp elajándékozni. Hisz Te csináltad!


Anya

Minden rendes háznál mindenkinek megvan a maga helye. Így van ez az étkezőasztalnál, a ház előtti bográcsozónál és a nappaliban is. Anya foteljébe azonban életveszély beleülni - sok vendég
tanúsíthatja már ezt. Mindig akad benne egy-két gombolyag, és persze - a problémát jelentő - horgolótű vagy kötőtű is. Anya köt egy picit hajnalban, mielőtt munkába indulna, délben, mikor hazamegy ebédelni és teljesen biztos, hogy akad valami kézimunka az esti film idejére is. Ha megtetszik neki valami, azonnal megcsinálja, s büszkén hordja. 
Ő a kötött ruhákra esküszik és igyekszik segíteni mindenkinek, aki elakad egy-két komolyabb mintában!Mami

A "mindig mosolygós" nagymama, akinél a pogácsaillat már a falakba ivódott az évtizedek alatt. Szakterülete a terítőhorgolás, melyben valóban verhetetlen. Mindig akad egy újabb mintája azoknak, akik komolyabb "projektekbe" vágnak, és a keményítéshez is van jó néhány tippje! Pici, idős ujjai csak úgy szedik fel a fonalat, és perceken belül már látszik is a hibátlan minta. Egyetlen dologra kell vigyázni nála: megkaparintani a mesterműveket (legalább egy fotózásra), mielőtt a szomszédasszonynak, fodrásznak, doktornőnek.. ajándékozná. Napjai felét a horgolásnak szánja, kivéve szombaton, mikor lottóhúzás van a tévében.


És egy exkluzív fotó néhány évvel korábbról, Anyáról és Leánykáról :-) 
(A pulcsi, amiben Anya van természetesen saját készítésű, és azóta már én hordom!)