Melengessünk szíveket együtt!

Meredith Valentin-napi szívei - ahonnan az ötlet jött
"Használd a kreativitásod, és oszd meg a szíved másokkal is!" - írta blogján a minap az egyik legújabb kedvenc blogger hölgyem. Bizonyára túlcsordulnak most picit bennem az érzelmek a kórház miatt, de azt hiszem, ezt megmutatom Nektek, hátha valaki kedvet kap hozzá :-)

Szóval: Meredith ötlete szerint osszuk meg a szeretetünket Valentin-nap alkalmából másokkal is. Egy közös kis mókát hirdet, ami lehetne akár egy gerillahorgolás, -kötés is. A lényeg: készítsünk horgolt, kötött szíveket (egészen kicsiket és minél többet), írjunk kis üzeneteket melléjük, és lepjük meg vele titokban (!!) a környezetünket. Akasszuk fel a szomszéd kilincsére, tegyünk ki egyet a liftben, menjünk be idősek otthonába, kórházba, de akár a parkban, a boltban vagy a buszon, villamoson is kiakaszthatunk párat.

Úgy döntöttem, én mindenképp megcsinálom!! Nem is olyan rossz ötlet ez! SŐT! :-) Így erre buzdítalak most Benneteket is! KÉSZÍTSÜNK MINÉL TÖBB "SZÍVEKET MELENGETŐ SZÍVET"!! 

Meredtih szerint érdemes az akciót február 14-től 17-ig tervezni, hogy legyen benne egy hétvége, és minél több emberhez eljusson. Tehát: várom a fényképeiteket  ezekben a napokban a saját elhelyezésű szívekről, amiknek persze külön albumot szentelünk majd itt és a Facebookon is.

Íme a minta, amihez máris készítettem egy videót is ;-) Kötöttet sajnos nem tudok, de kerestem Nektek kötős videót is ám!!

A horgolt leírás:
1. Készítünk egy "varázshurkot", és 4 láncszemet
2. A hurokba: 2 kétráhajtásos pálca, 3 egyráhajtásos pálca, 1 láncszem, 1 kétráhajtásos pálca, 1 láncszem, 3 egyráhajtásos pálca, 2 kétráhajtásos pálca, 3 láncszem.
3. Ha ez megvan, összehúzzuk a varázshurkot, az utolsó láncszemsort pedig leöltjük a szív közepébe - ezzel zárva a munkát. :-)

A mi videónk:


Az angol nyelvű kötős videó:



És egy kép az általam már elkészített kis "gerilla-szívekről" :-)



Szép napot mindenkinek és HAJRÁ!!

Leányka


1 megjegyzés: