Az álmatlan éjszakák

Nem tagadom, nincs is nagyon mit: megint kórházban voltam. Annyira gyorsan történt minden, hogy még írni sem volt időm... Igen, 2 hét alatt másodjára, ugyanazzal a problémával. Sokat töprengtem rajta, hogy mit meséljek el belőle, de úgy döntöttem, inkább elmondom.

Egy ritka tüdőbetegségem van, PTX-nek, azaz légmellnek hívják. A férfiaknál gyakrabban előfordul, de kivételként erősítem a szabályt: egy 24 éves nőnél is simán előjön. Sőt! Már 19 évesen is megvolt, akkor kerültem mellkassebészetre először. Szokása gyakran kiújulni, nekem már harmadjára volt most. Nem gyógyítható, meg kell tanulnom együttélni vele, de higgyétek el, nem olyan vészes ez! Jókedv, nevetés, néha egy pici fájdalom, de semmi extra :-)

A mentősök is komolyabban vették most a dolgot, 4-en jöttek a korábbi 2 helyett :-) A fonalakat most 15 perc késéssel Balázs szállította a kórházba a mentő után, de cserébe egy egész szatyorral kaptam!!

A kezelés elég kellemetlen amúgy, és napokig nem tudok tőle rendesen aludni. Most sem volt másként, így éjjelente mindig horgoltam. Mivel legutoljára a virágos alátétet készítettem Nektek, így ez a minta maradt meg a fejemben, szóval minden szobatárs alátét-szettel ment haza :-)

És! A kézimunkának orvosi szempontból is jó a hatása, ez most bizonyított tény!! Mivel a mellkasi fájdalom kisugázásaként az egész jobb karom lezsibbadt, de a horgolás segített rajta... bár kicsit lassabban haladt, ezt be kell vallanom.

Szóval ne aggódjatok, már minden jó, teli vagyok ötletekkel, dübörögni fog a blog és bocsánatot kérek, mivel a videó feltöltése is emiatt csúszott. Itt jegyezném meg különben, hogy hatalmas tapsvihar és köszönet Balázsnak, mivel ő vágta meg és töltötte fel végül Nektek a videót! :-)

Köszönök mindent mindenkinek ezúton is! Vigyázzatok Magatokra! ;-)

Leányka


3 megjegyzés:

  1. Szorgalmasan nézegetem a blogodat és újabban horgolok is, innen merítve ötletet. Vigyázz magadra,jobbulást kívánok ismeretlenül is. :)

    VálaszTörlés
  2. ÓÓÓÓ jaj.Vészes nem vészes ez a betegség látom próbálsz vele élni optimistán.Igen a kézimunka nagyon oldja az éjszakai ébrenlétet.Régen amikor a klinikán feküdtem sok sok éjszakát köttem át.Aztán egy műtét után újra élesztettek és elfelejtettem mindent amit azelőtt csináltam hobbi szinten.Kötés ,horgolás,varrás,keresztrejtvény.Nehéz volt szembesülni vele.Hosszú évekig nem is gondoltam rá.Mostanság hogy itt a netten eligazodok felébredt a vágy hogy kézimunkázzak.Mindent az alapokról kell kezdeni.Van egy két sikerélményem.Kívánok neked kevesebb rosszullétet, sok boldogságot és még több szép kézimunkát a mi örömünkre is.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon köszönöm a kedves sorokat mindenkinek! Igyekszem meghálálni, vagyis minél szebb és izgalmasabb mintákat hozni!! :-) Leányka

    VálaszTörlés