Horgolt babacipő videókkal

Ahogyan ígértem, itt a videók! :-)




A talp leírása:
9 láncszemmel kezdünk
1. sor: a horgolótűtől visszafelé számolva a harmadik szembe 3 hamispálca, majd 1-1 hamispálca a következő 5 szembe, az utolsó láncszembe pedig 6 hamispálca. A láncszemsorunk másik oldalát is végighorgoljuk, vagyis a következő 5 szembe 1-1 hamispálca, majd az utolsóba 3 hamispálca és kúszószemmel zárjuk a sort. (így 22 szemünk van).
2. sor: 2 láncszem magasítás, ugyanebbe a szembe 1 hamispálca, a következő szembe 2 hamispálca, majd a következő 6 szembe 1-1 hamispálca. A következő 7 szembe 2-2 hamispálcát öltünk, vagyis szaporítunk, majd újabb 6 szembe 1-1 hamispálca, az utolsó szembe pedig 2. (így 32 szemünk van).
3. sor: 2 láncszem magasítás, 1 hamispálca ugyanebbe a kezdőszembe, a következő szembe 2 hamispálca, 9 szemen át 1-1 hamispálca, a következő 11 szembe 2-2 hamispálca, ismét 9 szemen át 1-1 hamispálca, majd a következőbe 2 hamispálca (így 46 szemünk van).
Körbehorgoljuk az egészet rövidpálcákkal. Minden szembe egyet.




Az oldalrész leírása:
1. sor: 2 láncszem magasítás, majd 1 hamispálca ugyanabba a tőbe, 1 szemet kihagyunk és a hamispálcát öltünk le a következő szembe, 41 szemen át 1-1 hamispálcát horgolunk, majd 1 szemet megint kihagyva az utolsó szembe szúrunk le és kúszószemmel zárjuk a sort (45 szem).
2. sor: 2 láncszem, 1 hamispálca ugyanabba a tőbe, 1 szemet kihagyunk, a következőbe öltünk le egy hamispálcát, 7 szemen át 1-1 hamispálca, 12-szer ismételjük az egy szemes kihagyást, vagyis azt, hogy 1 szemet kihagyva a következőbe öltjük le a hamispálcát, a következő 7 szembe 1-1 hamispálca, majd 1 szemet ismét kihagyunk és a következőbe öltjük le a hmaispálcát, végül az utolsó szembe is horgolunk 1 hamispálcát és kúszószemmel zárjuk a sort. (31 szem)
3. sor:2 láncszem, 1 hamispálca ugyanabba a tőbe, 1 szemet kihagyunk, a következőbe öltünk le egy hamispálcát, 4 szemen át 1-1 hamispálca, 8-szor ismételjük az egy szemes kihagyást, vagyis azt, hogy 1 szemet kihagyva a következőbe öltjük le a hamispálcát, a következő 4 szembe 1-1 hamispálca, majd 1 szemet ismét kihagyunk és a következőbe öltjük le a hamispálcát, végül az utolsó szembe is horgolunk 1 hamispálcát és kúszószemmel zárjuk a sort. (21 szem)
4. sor: rövidpálcasorral körbehorgoljuk, akár eltérőszínű fonallal.



A pánt horgolása:
14 láncszem
minden láncszembe 1-1 rövidpálca
minden szembe 1-1 hamispálca
a végén 4 láncszemet horgolunk a gomblyuknak és kúszószemmel zárjuk a horgolást.

Sok sikert:
Leányka


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése