Nyakmelegítő mackókötéssel

Nektek sem kell bemutatni a "mi legyen ebből a gyönyörű fonalból, ha csak 1 gombolyag van belőle?" szindrómát, ugye? Hát, én is így voltam, miután befejeztem a horgolt rozsda bolerót. A negyedik gombolyagból ugyanis csak néhány métert evett meg, vagyis majdnem maradt egy teljes... Fogtam tehát a kis Drops Cotton Merino rozsda fonalam, és vettem mellé egy gombolyag fekete Rial Filati Merino Softot. Merino-merino, mosógépben mosható mindkettő, 5 dekás mindkettő és csupán 5 méter a különbség a két gombolyag között.





Mackót már korábban is kötöttem, most kipróbáltam két színnel. Az eleje nem lett olyan szép, vagyis maga a kötés igen, inkább a széle lett kicsit csúnyácska. Aztán rájöttem, hogy nem jól vezettem a szálakat, váltottam, de be kell vallanom: visszabontani már nem volt kedvem. Kötöttem kb 42 centit, készítettem gomblyukakat, a végét megtoldottam néhány sor simakötéssel, aztán rozsdával szépen körbehorgoltam. Jelentem: ilyen lett :-)




A gombolyagok 1/5 pedig még mindig megmaradt!

Jó szívvel ajánlom, szuper kis nyakmelegítő, amit a korábbi rozsda gombok még pluszban fel is dobnak, a merino gyapjú pedig... csudi puha és csudi meleg ;-)

A kötést itt találjátok



A gomblyukat itt


Leányka


2 megjegyzés: