Tweedből kötött szoknyát!

Kötöttetek már valaha tweedből? Ha nem, mindenképp érdemes kipróbálni! A szálakban megbújó pici, eltérő színű szöszök nagyon izgalmasság teszik a fonalat, semmihez sem hasonlítható "különcség" ez.
A tweedek összetétele is eltérő lehet persze, az enyém most a Kiss the Frog - Mellow a Barkától. Bár az ára elég borsos, azért szülinapra vagy épp a közelgő karácsonyra nem rossz ajándék ;) És mellette szóljon, hogy nagyon kiadós (20 dekából egy kardigán is kijön), különlegessége pedig, hogy az első mosás után megdagad, szinte kinyílik az amúgy kezeletlen ír gyapjúfonal. Vastagabb lesz, megszépül, egészen más képet ad.

Még korábbról volt egy kevéske ilyen fonalam (összesen 3 szín, 10 és 5-5 deka), nemrég pedig eldöntöttem: nyakmelegítőt kötök belőle!

Valahogyan így kezdődött


Szerettem volna egy kis izgalmat is projektbe, így jöttek a négyzetek bordóból


Tegnap még ilyen volt, ott a jobb alsó sarokban


Aztán jött az isteni szikra: mégsem lesz jó ez a nyakmelegítő ötlet. Pillanatok alatt el is bontottuk, és már rajzoltam is a csíkos szoknya tervét. Lapszoknya, gombokkal, három színből - egyelőre tökéletesnek tűnik ;-)
 

Az árnyalatok ilyesmik






A készülő szoknya pedig ilyen





Már alig várom, hogy felvegyem, bár azt hiszem, az még később lesz, mert egy alsószoknyát is kap majd a biztonság kedvéért, de egyelőre óriási a szerelem...


Hát, így lett szoknya a nyakmelegítőmből :-)

Leányka




1 megjegyzés:

  1. Nagyon jót tett neki az alakváltás, szerintem jól döntöttél. Kíváncsi leszek a végeredményre! :-)

    VálaszTörlés