Horgolt nyakbavaló

Ha pedig a korábban már bemutatott horgolt gallér tetszik, de túl klasszikusnak érzed, jöhet egy horgolt nyaklánc, ugyanabból a horgolófonalból, hasonló mintával mégis teljesen más stílussal.

33 láncszemmel kezdjük, majd visszafordulunk, a 3. láncszembe öltünk egy egyráhajtásos pálcát, és innentől kezdve minden láncszembe 1-1 egyráhajtásos pálca kerül.

3 láncszemet horgolunk magasításnak, majd az első szembe horgolunk 1 egyráhajtásos pálcát. 3 láncszemet horgolunk, majd a következő szembe 1 egyráhajtásos pálcát. Így haladunk egészen a sor végéig.

3 láncszemet magasítunk, az első szembe horgolunk 1 egyráhajtásos pálcát, majd az előző sor körívébe az alábbiak szerint horgolunk: kétráhajtásos pálca-1 láncszem-2 kétráhajtásos pálca-1 láncszem-kétráhajtásos pálca. 3 láncszemet horgolunk, kihagyunk egy ívet, rövidpálcát horgolunk a következő ívbe, újabb 3 láncszemet horgolunk, kihagyunk egy ívet, majd a következő ívbe újra az alábbiak szerint horgolunk: kétráhajtásos pálca-1 láncszem-2 kétráhajtásos pálca-1 láncszem-kétráhajtásos pálca. Így haladunk végig a soron, amit egy egyráhajtásos pálcával zárunk.

Majd ugyanezt a mintát alkalmazzuk csak 29 és 25 láncszemes kezdőhosszal. A három ív adja a nyakláncot. A végén összevarrjuk őket, és készen vagyunk!

A magam részéről teljesen beleszerettem!! Anya szerint kicsit olyan, mint egy partedli, de én ezt teljesen elutasítom!! :-) Imádom, hordom garbóhoz, blúzhoz, pólóhoz, mélyebb kivágásúakhoz és teljesen zártakhoz is! Jó szívvel ajánlom Nektek is!

Sok sikert:
Leányka




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése