Tuti karácsonyi fonalas tippek 2/15

Még mindig horgolunk, de most épp annyira cuki ajándékot, hogy belehalooooooooook :-) :-)

Mit szólnátok, ha reggelente a kávésbögrétekről Rudolf, a rénszarvas köszönne vissza, nagy piros orrával? Én odáig lennék, az biztos, és ajándéknak is szuper ötlet ez a kis bögremelegítő. Nemkülönben pedig: nagyon gyors projekt!


Az eredeti bögremelegítő 3,5-es tűvel és hozzá passzoló fonalból készült, a mintát is erre írták. A pontos méret függ a bögre méretétől is, erre is figyelj!

Bögremelegítő
1.sor: 44 láncszem
2.sor: 1 láncszem magasítás, 44 kispálca (félpálca), vagyis minden korábbi láncszembe 1-1 kispálca, kúszószemmel összekötjük a munkát, vagyis egy kört kapunk.
3.sor: kúszószem a következő szembe, majd 42 kispálca, vagyis minden szembe 1-1.
4-15.sor: oda-vissza horgolunk (már nem zárjuk körré), minden sorban 42 kispálcát.
16.sor: 12 láncszemet horgolunk (vagy akkorát, amekkora a gombunk mérete), 42 kispálcát horgolunk, és kész a test. Itt azért nem zárjuk össze körré, mint az elején, mert a gombbal illesztjük majd össze a sarkokat.

Agancsok:
Varázshurok technikával (ezt a Virág és pillangó horgolása c. videónkban mutattuk be) kezdünk. A hurokba 4 rövidpálcát horgolunk. Ezt követően spirál szerűen haladunk, minden szembe újabb rövidpálcát öltünk, amíg a munka 4 cm-es nem lesz. Ebből kettőt készítünk.
A kisebb ágakhoz ugyanígy varázshurokkal kezdünk, 4 rövidpálcát horgolunk és 2 cm-es darabig horgoljuk az ágat. Ebből is kettőt készítünk.
Ha elkészültünk, az egy-egy kisebb darabot az egy-egy nagyobb darabra varrjuk a fotó szerint. Így kapunk Y formájú ágakat.

Farok:
Készítünk egy kis pom-pomot, és felvarrjuk a bögremelegítőre.


Orr:
Varázshurok technikával kezdjük.
1.sor: 6 rövidpálca a hurokba.
2.sor: 2 rövidpálca minden korábbi pálcába (tehát 12 rövidpálcánk lesz), és készen is van.

Összeillesztés:
Varrjuk fel a gombot a bögremelegítő  tetejére, ellenőrizzük, hogy megfelelően szoros-e. Varrjuk fel a hátuljára a pompomot, 2-3 sorra feljebb, mint az alja, és az orrot is a megfelelő helyre, ahogyan a képen látható. Varrjuk fel rá az agancsokat is.


Ha pedig valakinek jobban megy angolul a horgolás, kattintson IDE, a Haak maar Raak! blogra a képek és a minta forrásáért!

Jó készülődést Nektek!
Leányka



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése