Horgolt vállmelegítő

A szemfülesek a Facebook oldalunkon már láthatták a vállmelegítőmet, amit még a gyakorlottak is kötöttnek néznek, pedig nem! :-) Bizony, ez itt egy horgolt darab, ami a különleges back loop only, avagy a hátsó hurokba ötlött technikával készült. Ígéretemhez híven csináltam is Nektek erről egy videót, amit ITT találtok.

A mintát különben én is egy blogon vettem észre, és bele is szerettem pillanatok alatt. Kis változtatásokkal lefordítottam Nektek is, így pedig már semmi sem szabhat határt a vállmelegítőknek. Gyors kis projekt, csak ajánlani tudom! Szeressétek! :-)

1. sor: 43 láncszemmel kezdünk, visszafordulva a második láncszembe öltünk, és 12 kúszószemet horgolunk. Ezután 5 rövidpálcát és 25 hamispálcát. Ezzel meg is van az első sor.
2. sor 2 láncszem magasítással kezdünk, majd a következőkben minden szemnél a hátsó hurokba öltünk. Ahol hamispálca volt, ott hamispálcát, ahol rövidpálca, ott rövidet, ahol kúszószem, ott kúszószemet. Így haladunk végig a munkán, oda-vissza csak a hátsó hurokba öltünk és az előző sornak megfelelő pálcát.
További 70 soron keresztül horgolunk így, vagyis összesen 72 sorunk lesz.

Mikor ezzel megvagyunk, akár egy összevarrással be is fejezhetjük a munkát. Amennyiben szeretnék a gombos nyakrészt, úgy a hamis- és rövidpálcás részt összevarrjuk, a kúszószemessel pedig oda-vissza haladunk tovább. Ezzel még egy kis átfedős rész készül. Ha ez is megvan, gombbal díszítjük.

Sok sikert és örömet kívánok:

Leányka



2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon tetszik, biztos meg fogom próbálni elkészíteni. Abban kérhetném a segítséged, hogy te milyen fonalból és hányas horgolótűvel készítetted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik :) Csak ajánlani tudom, nagyon könnyű kis projekt, és épp aktuális!! Nako Sport Woolból készül, 7-es horgolótűvel! Sok sikert hozzá!!

      Törlés