Meglepetés mamusz

Régóta ígérem már a saját mamusz bemutatását, de valahogyan mindig elmaradt. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a bemutatás maradt el, az elkészítés is. Több technikát, mintát is megtanultam már, de sosem horgolt, kötöttem saját mamusz, legfeljebb baba-méretben.

Néhány napja meglátogattuk Balázs szüleit. Sajnos elég messze lakunk egymástól, így ritkán találkozunk. Szerettem volna egy olyan meglepetést az Anyukájának, amit használhat is, és amiről mindig eszébe jutunk majd. Így felkaptam egy kis maradék fonalat a Barka Vitorlásából, és arra gondolva, hogy majd útközben készítek Neki egy mamuszt, bedobtam a táskámba. Az utazás közbeni horgolás persze nem a legjobb ötlet volt, mert már elég korán sötétedik, mi pedig este indultunk, és arra is rájöttem, hogy egy ilyen mamusz akkor tökéletes, ha folyamatosan próbálják.

Hajnali 1-re érkeztünk meg, 5-ig beszélgettünk, a mamusz pedig horgoltatta magát. Még jó, hogy nem készítettem el korábban, ugyanis kiderült, hogy kicsit kevesebb a fonal, mint kellene. Márta azonban ezt a problémát is azonnal megoldotta, előkapott a szekrényből egy gombolyagot, ami még Balázs általános iskolai, háztartástani órai feladatából maradt meg. Így a mamusz sarka zöld, ahogyan a díszítés is. Végül én sem bánom, így még talán jobban is tetszik, hiszen kiemeli, az őszi színek pedig szép harmóniában vannak egymással.

A mamusz az orránál kezdődik, én 6 láncszemből alkottam kört, amit a következősorban minden szembe szaporítottam, így lett 12 szem. Utána csak minden második, majd harmadik és negyedik szembe öltöttem 2-t, soronként, így alakult ki az orra. ezzel megvolt az első 5 sor. A lábfej részénél minden szembe 1-1 újabb szem került, utána pedig 22 szembe horgoltam, majd visszafordultam, és 10 soron át oda-vissza. Így megvolt a talpa is. A sarkánál szintén szaporítottam egy kicsi, minden 5. szembe kettőt, majd minden 10. szembe 2-3 soron át, végül a sarkáig 1-1 szem minden korábbiba. A végén már csak az összevarrás és a díszítés van hátra.

Nagyon csinos kis mamusz készíthető így, amit tetszőlegesen dekorálhatunk, és szuper lábbeli a hidegebb őszi estékre. Mártának is nagyon tetszett, szeretettel hordja, én pedig kaptam érte a két cuppanós puszi mellé egy zacskó gumicukrot is. Azt hiszem, mindenki jól járt :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése