5+1 SOS Anyák napi ötlet

Már csak néhány nap van, ez igaz, de talán még össze lehet rakni egy jó kis kötött/horgolt Anyák napi meglepetést. Igyekeztem olyan tippeket gyűjteni Nektek, amihez segítségünk is van (ha teljes leírásunk nincs is), hogy még gördülékenyebb legyen a dolog :-)

1. - Színes képkeret. 
Korábban már bemutattunk egy saját készítésű képkeretet. Ez most ugyan átvett anyag, de könnyen megvalósítható. A lényeg ebben az esetben, hogy egy fém vagy fa kis karikát horgolunk körbe, és azt díszítjük mintával. A képen látható keretek, ha jól látom 1 sor egyráhajtásos pálca után egy kis csipkézést kaptak, amihez még videót is találtok nálunk! Ha pedig elkészült, csak bele kell illeszteni a családi fotót, és máris szuper ajándék!
Forrás: további képekkel részletesen minden lépéshez innen.



2. Horgolt képeslap
Ez valóban egy SOS ajándék. Ha már tényleg nincs időnk, akkor horgoljunk/kössünk egy kis virágot és egy kis üzenetet írva mellé, ragasszuk egy lapra. Már meg is vagyunk :-)
Forrás: innen



3. - Nyaklánc pici virágokból
Egy korábbi bejegyzésünk után, amit itt olvashattok, nem okozhat gondot a kis virágok meghorgolása. Igazából szerintem egy kezdő is készen van velük 3 perc alatt is akár. Ha pedig varrunk egy gyöngyöt a virágok közepébe, összeöltjük őket, ilyen nyaklánot kaphatunk.
Forrás: innen.



4. - Egy cserépnyi virág
A picike virágokból pedig nem csupán nyaklánc készíthető, de egy egész cserép virág is. Talán emlékeztek a kis tojástartó kosarunkra, aminek a videóját itt megtaláljátok. Hasonló kis kosarat készítve , virágokkal díszítve már kész is a kapsó.
Forrás: innen.



 5. - Horgolt, hímzett képeslap
A Facebook oldalon már bemutattam, de nem szerettem volna kihagyni a bejegyzésből sem Meredith Anyák napi képeslapját, ami szerintem egyrészt nagyon szép, másrészt pedig ötletes. Azt hiszem, ez az ajándék tényleg elkészül 10 perc alatt.
Forrás és több kép (az elkészítésről is): itt.



+1. - Tűtartó, hogy minden egy helyen legyen
Ha pedig Anya, Mama sokat horgol, de mindig bajban van, hogy hol vannak a tűk, vegyetek elő egy régi kisebb terítőt és a kép alapján már készülhet is a tok!
Forrás: innen.


Sok sikert Mindenkinek!
Leányka



1 megjegyzés:

  1. Szia :) Díjat kaptál tőlem, a blogomban megtalálod: kvkozi.blogspot.hu :) Szép napot! :)

    VálaszTörlés