Horgolt szandálra fel!

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy olyan különleges cipőkölteményük van, mint egy horgolt szandál! Az elmúlt hetekben többen is kerestetek minket azzal a kérdéssel, hogyan kell elkészíteni egy ilyen szandált. A tökéletes receptet sajnos mi sem tudjuk, viszont igyekeztünk összegyűjteni Nektek néhány mintát külföldi blogokról.
Az első tippünk a horgolt lábfejdísz. Én is készítettem már ajándékba egy hasonlót. Nagyon praktikus, ugyanis egy bőrdíszműves segítségével pillanatok alatt trendi, mégis egyedi sarut varázsolhatunk belőle. Csupán egy méretre vágott bőr talpra kell rögzíteni, akár házilag is, és már kész is.

A lábfejdíszből készített saru továbbfejlesztett változatának már valóban szandálos kinézete lett. A segítség azonban itt sem árt. Egy keményebb szivacsféleség körbehorgolásával valódi talpformát érhetünk el, de egy gumi vagy bőr itt is jól jön az aljára. Ez lehet varrva, ragasztva. A lényeg, hogy ne kopjon el idő előtt a horgolt talprész.


Ha teljes szandált szeretnénk, az már komolyabb munkát igényel. Méreteinket viszonylag egyszerűen levehetjük, és ennek megfelelően gyakori próbák mellett készíthetünk bokáig érő szandált is akár. A tartós lábbeli érdekében viszont ennél a megoldásnál is érdemes bőrdíszműves szakember segítségét kérni.


Egy szandál után pedig már egy balerinacipő sem jelenthet kihívást! A lényeg, hogy megfelelő anyagú fonalat válasszunk és jól rögzített legyen a talp. Ilyen cipője pedig garantáltan nem lesz egy barátnőnknek/kolléganőnknek sem. Sőt, senki másnak! :)
Leányka 2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Nagyon jó tippeket találtam, és a horgolni épp most tanuló unokáimnak is nagy segítség lesz. Köszönöm!
    Szokodiné Gyöngyvér

    VálaszTörlés
  2. Ez a poszt adta az alapötletet a horgolt szandálomhoz. :)

    VálaszTörlés