Kötés és horgolás naptár

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok ezzel, lehet, hogy ez csak az én rövid eszemnek köszönhető, de az aktuális kötéseim és horgolásaim körül mindig post-it tenger lapul. Lejegyzem a mintát, felírom, hogy hányadik sornál járok, feljegyzem a szaporítást/fogyasztást, gyorsan felírom, hogy hány négyzetet kell még horgolni...stb. Ezt a műveletet pedig képes vagyok olyan tökéletesre fejleszteni, hogy a projektem felénél sem járok még, de a post-it-eket már teljesen összekevertem, és az igazat megvallva már magam sem igazodok ki magamon.

Idén azonban ez is másként lesz! 
Gondoltam ugyanis egy merészet, és készítettem a kötés és horgolás naptárat. 

Hogy miért?
Célom rövid távon ezzel az, hogy a saját gondolataimat követni tudjam :-), hosszabb távon pedig, hogy lássam, mikor, mit, miből és hogyan készítettem.

Mit tudhatunk meg egy ilyen naptárból?
Végiggondolva elég sok mindent:

  • Mikor, kinek, miből és mi készült, nem utolsó sorban pedig: milyen alkalomra.
  • Ha esetleg nem emlékszel, hogy hol találtad a mintát, könnyen rábukkanhatsz.
  • Milyen fonallal, és hol szereztük be a fonalat.
  • Akkor is jó szolgálatot tesz, ha elfogyna a készlet, mert szerepel rajta a szín kódja és a festés (árnyalat) kódja is.
  • Ha már nem kapni azt a fonalat, könnyedén találhatsz hozzá hasonlót, hiszen minden fontosabb infód megvan!
Miben más a naptár, mint a Ravelry-n vezetni ugyanezt?
A kérdés jogos! Igazából magamból indultam ki itt is: míg a kis post-it-jeimet mindig magamnál hordom, simán elférnek a táskámban, jegyzetelgetek útközben, addig a Rav-on általában egyszerre, hónapokra visszamenőleg rögzítem a projektjeimet, akkor is hiányosan, és általában már a részletek felére sem emlékszem.

Hogyan lesz ebből naptár?
Vagy inkább notesz? Úgy állítottam össze, hogy a 3-4. oldalt tetszőleges számú példányban nyomtatva elég jó kis naptárat vagy noteszt lehet lefűzni - hát nosza! ;-)

Ha pedig megcsináltam, miért is ne osztanám meg Veletek is?Szeressétek, töltsétek ki és használjátok, a naptár pedig váljon hasznotokra! :-)

Leányka


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése