Horgolt fogacska

Történt pedig ma, hogy elmentem a fogorvoshoz, aki immáron a második fogamat gyökérkezelte. Mindig mindenki azt mondja, ez egy irtó fájdalmas dolog, de én meg sem éreztem - a másodikat sem.

Mondjuk lehet, hogy azért, mert dél óta még most sem ment ki a zsibbadás a fogamból, pedig már fél 6 van.

Mindenesetre hazajöttem, és horgoltam bánatomban egy fogacskát. Szóval ez most egy "Rekviem egy fogért" :)
Leányka

Combfix tavaszra

Csinosnak lenni márpedig jó! Persze csinos is sokféleképp lehet az ember. Mindenesetre talán kiegyezhetünk abban, hogy sokszor szebb, ha kevesebbet mutatunk meg magunkból, viszont azt egyedien és meseszépen tesszük.
Még egy tavalyi Amelie-ben láttuk meg először a horgolt combfix leírását, viszont akkor a kezdeti kudarcok miatt el is akadtunk vele. Aztán jött Apa a zokni kéréssel, majd Anya az 5 kötőtűvel, és valahogyan megint előkerült a combfix is. Apa zoknijai után megkértem Anyát, nézzük meg közelebbről még egyszer azt a combfixet.
És láss csodát, egy nagyon szép próbaverzió után (ami vékonyabb, maradék fonalból készült) zoknifonalból készülőben van a combfixem. A szerelem már most is hatalmas, pedig még nincs kész, ezért megmutatjuk Nektek is.
Sejtelmes, különleges, csodaszép!! - legalábbis szerintünk :)


Szerintetek? :-)

Leányka

Tavaszváró

Próbálkozik még ugyan a hideg, de persze mi már mind tudjuk, hogy naptár ide, naptár oda: bizony nyakunkon a tavasz! És mi jöhet ilyenkor a legjobban, ha nem egy tavaszi kis kabát? Vagy kardigán. Kinek hogyan tetszik jobban. Sajnos a hőmérők szerint még van időnk, de persze ez jó is lehet.
Bemutatunk Nektek egy kabátkát, amit Anya készitett, és Ti is bátran megcsinálhatjátok - még van rá idő.
Bőrdzseki alá, hosszú ujjú fölé, mindenhogy nagyon elegáns, és persze meleg is! Sok sikert hozzá!!

Anya

Köss nekem zoknit

Néhány éve egy erdélyi kirándulás alkalmával vettünk a férjemnek egy valódi gyapjú kötött zoknit. Eleinte csak nézegette, majd egy igazán hideg napon felvette.
Azóta a tél nélkülözhetetlen kelléke lett. Mivel csak ez az egy pár hasonlóan vastag "lábbelije" volt, megkérdezte, hogy zoknit tudnék-e kötni. Bár ezt még korábban nem próbáltam, nem tartottam megoldhatatlan feladatnak.
A talált leírásnál az első meglepetést az 5 darab kötőtű jelentette - amiket harmadnapra már be is szereztem. A fonalboltos hölgy azt ajánlotta, ha ez az első zoknim, próbáljak vastagabb fonalat (ne kimondottan zokni fonalat) használni. Ekkor már sejtettem, hogy valóban komoly kihívás elé nézek.
Az első fél pár kicsit nagyra sikerült, de második nekifutásra már sokkal jobb lett, és egyre gyorsabban is haladtam. Csak úgy csattogott mind az 5 kötőtű a kezemben :) Lassan megszületett férjem első - általam készített - pár zoknija, ami kicsit még mindig nagy, viszont jó meleg, én pedig úgy belejöttem a zoknikötésbe, hogy már a család többi tagjának is ígértem egy-egy párat. Így most néhány képet mutatok az elsőről, de garantáltan lesz folytatás is!!Jó tanács: Csak az kezdjen a zoknikötésbe, aki nem sajnál visszafejteni, és végtelen a türelme :) Ebben az esetben viszont a siker tényleg leírhatatlan!

Anya