Az a csodás csipkekendő

Talán emlékeztek még rá, mikor Árnika fonalairól áradoztam, illetve arról, hogy már alig várom, hogy belehorgoljak Brittany-ba. Aztán el is kezdtem, így alakult valahogyan.






Horgoltam ülve, állva, fekve, otthon és úton is, ugyanis ajándék készült belőle bizony :-) Sokszor már a horgolásommal aludtam. Talán erről is volt bejegyzés ;-)


A végeredmény pedig igazán jól sikerült, a meglepetést is hatalmas öröm fogadta. Drága Barátnőm, egykori tanárom, konzulensem, Móni pedig még képet is készített Nektek, hogy megmutassa: ilyen csodásan áll Neki :-) Szerintünk ugyanis gyönyörű!!


Fogadjátok Ti is szeretettel, aki pedig korábban kételkedett volna abban, hogy egy gombolyagból kijön egy ilyen kendő, most jelentem: kijön! Ugyan 5 deka, ez igaz, de több mint 400 méter. Nézzétek csak (az árnyalat kicsit eltér az esti fények miatt). A menta méretű volt a türkiz gombolyag is, és még maradt is belőle egy pici ;-)




A minta továbbra is az angol nyelven ingyen is elérhető Bridal Shawl. Horgoljátok Ti is szeretettel!

Leányka


Begimbeltem, begomboltam

És egyszer történt, hogy belefutottam ebbe a multifunkcionális horgolt darabba. A rabja lettem nem tagadom - úgy, ahogyan a rozsda árnyalatú Drops Cotton Merinónak is.

A Facebook oldal követői láthatták, hogyan alakult a vonatozásaim alatt a horgolt boleró, egészen addig, mig rá nem jöttem: hiányzik kb 2 sor, a 3 gombolyag pedig elfogyott :-( 


Persze néhány nap alatt beszereztem azt is, ugyanabból a festésből, és nem titkolom, Babaerka volt olyan kedves, hogy még egy csokit is csempészett a dobozba (úgy fest, sejti, mivel vehet le a lábamról :-) ).


Más nem is volt hátra, mint a gombok. Vártam egy újabb hetet, mig végre egy pénteki napon nem kellett rohannom, és nem sötétedés után jöttem ki az irodából, vagyis végre eljutottam a Gombudvarba. Arra a csodahelyre, ahol - bár nekem a méregzöld gomb tetszett igazán, a hölgyek annyira tüneményesek voltak, hogy a kedvükért megvettem a répa gombokat is.
Igazából már nem is bánom, hiszen igy lehet egy vad méregzöld szettem (ezzel kezdtem), egy visszafogott répa gombos szettem és egy bohókás is, amiben felváltva varrom fel mindkét árnyalatot. Vagyis az amúgy is multifunkcionális boleró 3 új arccal bővült :-)


Az első szett tehát igy:


Kedden pedig egy konferencián már debütáltunk is. Mitagadás: rengeteg bókot kapott a boleróm, én pedig rettentően büszke voltam ;-) 



Angol nyelvű minta továbbra is ITT, a korábbi bejegyzésem pedig ITT

Szeressétek - én imádom!

Leányka

utóirat: Jelenleg nincs hosszú i-m, ezt nézzétek el, kérlek ;-)


Passzéból bolerót

Két sima, két fordított. Bizony, ennyi kell csak, és már kész is egy passzé. Viszont ezekből az egyszerű szemekből akár boleró is köthető! Hogyan? Akár oda-vissza is, még körben sem kell kötni. Talán emlékeztek a vintage bejegyzésre, amiben ezt a bolerót is mutattam:


Amint megláttam, azonnal tudtam: megkötöm. Vagyis valami hasonlót. Egy 10 dekás gombolyagot szántam rá, végül 15 deka lett. Nem tettem mást, mint felszedtem a szemeket, már nem is emlékszem pontosan mennyit, inkább a karomhoz mértem, Kb 10 centit kötöttem így, aztán kb újabb 10 centiben szaporítottam. Akkor már elértem a háta szélességét, és kb 22 centit kötöttem, majd 10 centin át fogyasztottam, arányosan a szaporítással és újabb 10 centi a kezdő szemszámmal.


A végén az egyszerű kiterített darab két végét az ujjánál összevarrtam, a hát részét pedig hagytam. Ezzel el is készült a boleró - Anyának :-)




Remélem, Nektek is tetszik, nagyon egyszerű projekt, akár kezdőknek is. Csak ajánlani tudom!!



Hajrá ;-)

Leányka